Scouting Angela

We zouden het erg fijn vinden als je ons team wilt versterken! Vanaf 18 jaar kan je al leiding worden bij onze vereniging. Je kan meehelpen met het organiseren van leuke activiteiten voor onze jeugdleden. Daarnaast hebben wij ook verschillende bestuursfuncties en ander vrijwilligerswerk te bieden. 

Bij scouting Angela zijn we altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Wij zien scouting als een verrijking van je leven, je kan jezelf er volledig in kwijt. Geen scouting ervaring? Geen probleem! Een gezonde dosis aan lef en enthousiasme is vaak genoeg om in te stromen.

Wat levert het mij op?

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.
Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Begeleiding

De groepsbegeleiders, praktijkbegeleiders en coaches helpen je bij je ontwikkeling als leiding. Zij praten regelmatig met je om te zien waar je goed in bent en op welke gebieden je je nog verder wilt ontwikkelen. Belangrijke vaardigheden voor de leiding zijn: samenwerken, organiseren, rekening houden met verschillen, risico’s kunnen inschatten. Regionale of landelijke trainingen zijn een goede manier om kennis en vaardigheden op te doen. We stimuleren dat onze leiding daaraan deelneemt en betalen meestal ook de kosten voor de trainingen.

Op de kwalificatiekaarten van Scouting Nederland houden we de competenties  van de leiding bij. Dit is een onderdeel van de Scouting Academy die leiding en leden ondersteunt bij een vloeiende leerlijn.

Deze functies hebben we openstaan

Wat doe je als leiding?

Je bent leid(st)er van kinderen in de leeftijdsgroep Scouts (11-15 jaar) en organiseert hiervoor wekelijks Scoutingactiviteiten. Dit zijn activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met hierin een bijzondere plek voor buitenleven. Activiteiten binnen Scouting zijn veelzijdig en afwisselend. Leidinggeven binnen Scouting vindt plaats in teams van ongeveer 4 personen. De kinderen zijn verdeeld over de leeftijdsgroepen Bevers (5-7 jaar), Welpen (7-11 jaar), Scouts (11-15 jaar) en Explorers (15-18 jaar).

Wij bieden

 • Leuke en enthousiaste collega vrijwilligers;
 • Meerdere keren per jaar weekends weg en een geweldig leuk zomerkamp;
 • Goede aansturing vanuit het bestuur.

Wat doe je als leiding?

 • Organiseert activiteiten voor een groep kinderen, samen met andere teamleden;
 • Organiseert weekendkamp(en) en/of het jaarlijkse zomerkamp;
 • Begeleidt jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling;
 • Actief om onze vereniging en zichzelf te verbeteren, b.v door het volgen van trainingen;
 • Neemt deel aan het overleg binnen de groep met de overige vrijwilligers;
 • Neemt deel met het team en de jeugdleden aan regionale of (inter-)nationale activiteiten.

Je bent algemeen bestuurslid binnen het bestuur van de groepsvereniging van de PVG. Als algemeen bestuurslid werk je samen met andere bestuursleden om de vereniging sturing te geven op diversen vlakken, maar altijd met als doel het gezond en florerend houden van de vereniging.

Wat doe je als algemeen bestuurslid?

 • Bestuurt de vereniging in brede zin samen met de andere bestuursleden;
 • Leidt projecten met verschillende onderwerpen;
 • Neemt actief deel aan de bestuursvergaderingen (1x per maand);
 • Neemt actief deel aan het maandelijks overleg met alle stafleden (1x per maand).

Wij bieden jou:

 • Een gezellige en leerzame vrijetijdsbesteding;
 • Een inspirerende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en             jongeren;
 • Deel uitmaken van een groot team van andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers;
 • De mogelijkheid tot het opdoen van veel nieuwe contacten;
 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Gratis lidmaatschap van Scouting Malden en Scouting Nederland.

Meld je aan als vrijwilliger!

  Gegevens

  De functie

  “Samen een opkomst opzetten en hiermee tientallen leden

   een fijne avond mee bezorgen geeft me voldoening.”

  Fabian, Scouts Leiding

  Cookies op de website van Scouting Angela.
  Scouting Angela gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken. Meer uitleg.

  X