Scouting Angela

Bij Scouting Angela zijn er een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten. Hieronder vindt je een overzicht.

Activiteiten

Jota-Joti

De Jamboree On The Air / Jamboree On The Internet, vindt jaarlijks plaats in het derde weekend van oktober. Wereldwijd proberen scouts van alle leeftijden met elkaar in contact te komen via radio verbindingen en internet.

We doen ons best om met behulp van een zendamateur en vrijwilligers de voorwaarden te creëren om met zoveel mogelijk anderen te praten of te chatten. Zo’n lange verbinding leg je natuurlijk niet zomaar, daarvoor heb je de juiste apparatuur en kennis voor nodig en je moet ervoor zorgen dat de zendmast hoog genoeg is.  Wij bouwen ieder jaar een toren van pionierhout om onze antenne zo hoog mogelijk te kunnen plaatsen. Een leuke uitdaging voor de ervaren leden van onze groep.

De JOTA draait dus om communicatie. Naast radio en internet zijn er vele andere vormen van communicatie. De meest zijn al eens aanbod gekomen tijdens de afgelopen JOTA’s. We doen opdrachten en spelletjes met SMS, morse, geheimtaal, gebarentaal, seinen en nog veel meer.

Ieder jaar doen wij ook mee aan de jota-cross. Dit is een spel die wordt gespeeld door de groepen in Noord-Holland. We krijgen via de radio moeilijke vragen door, die we voor punten beantwoorden en er gaat een mobiel team op pad die allerlei opdrachten moet uitvoeren. De winnaar van de cross mag deze het volgende jaar organiseren.

De oudste speltakken blijven gedurende het hele weekend slapen, voor de scouts organiseren wij een ochtendprogramma.

Boerenkoolmaaltijd

Om het nieuwe jaar samen te openen houden we ieder jaar traditiegetrouw een boerenkoolmaaltijd met de gehele Scouting. Alle leden en vrijwilligers kunnen smullen van de heerlijke boerenkool! Na afloop volgt een kort spel (en de afwas natuurlijk).

RSW/DSW

De Regionale/ District Scouting Wedstrijden. Een jaarlijkse wedstrijd voor de scouts waarin zij hun beheersing van diverse scoutingtechnieken kunnen laten zien. De leden worden beoordeeld op technieken, netheid, sfeer en nog veel meer. En als je maar hoog genoeg weet te eindigen mag je meedoen aan de landelijke wedstrijden. Dit is de scouts van de woensdaggroep de laatste jaren al drie keer gelukt!

Angeladag

Vlak voor de zomervakantie is het tijd om met z’n allen het seizoen af te sluiten. Dit doen we door een activiteit waar alle leden van jong tot oud aan mee kunnen doen. Aansluitend vindt het overvliegen plaats waardoor alle overvliegende leden voor het nieuwe seizoen de officiële overgang naar de nieuwe groep doormaken.

Overvliegen

Aan het begin van het scoutingjaar, de eerst opkomst, “vliegen” de bevers, welpen, verkenners en verkensters, explorers en roverscouts “over” naar de volgende leeftijdsgroep. Niet iedereen vliegt over natuurlijk, alleen de kinderen die (bijna) de juiste leeftijd bereikt hebben. We zeggen bijna, omdat bij het bepalen wie er overvliegt onder andere ook meespeelt of degene daaraan toe is, wat zijn/haar scouting ervaring is en of er plek is in de ontvangende speltak.

Het overgaan naar een nieuwe leeftijdsgroep is een bijzondere gelegenheid. Niet alleen laat je een groep achter, maar vooral ga je een nieuw avontuur tegemoet. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, want de leeftijdsgroepen waar kinderen weggaan willen natuurlijk een spectaculair afscheid, en de ontvangende groepen willen eerst wel eens weten wat voor vlees ze in de kuip hebben.

De overvliegers moeten dan ook vaak een soort parcours afleggen om bij hun nieuwe groep te komen. Elementen die daar vaak in terugkomen zijn glijbanen, derrie in verschillende vormen en smaken, opdrachten waarin (blindelings) vertrouwen belangrijk is en natuurlijk “op handen gedragen” worden door de leiding en leden.

Cookies op de website van Scouting Angela.
Scouting Angela gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken. Meer uitleg.

X