Scouting Angela

Scouting Angela is een vereniging waarbij kinderen en jeugdleden samen op avontuur gaan. Ze spelen spellen en ondernemen activiteiten om elkaar beter te leren kennen, zelfstandiger te worden en plezier te maken. Binnen Scouting Angela hebben we verschillende speltakken (leeftijdscategorieën). 

Clubhuis Scouting Angela

Ontdek scouting!

Vaak stellen mensen de vraag wat Scouting nu precies is. Scouting biedt ontzettend veel verschillende activiteiten, daarom is deze vraag niet in één zin te beantwoorden. Bij scouting doen we activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Wij begeleiden je van bever tot roverscout!

Binnen Scouting Angela kun je van een bever doorgroeien tot een zelfstandige roverscout. Je leert zelf te overleven in de natuur, zelf een opkomst te organiseren, zelf een activiteit te organiseren en nog veel meer. Je wordt goed begeleid naar je volgende speltak en mag hier van te voren een aantal keer meelopen. Onze speltakken sluiten goed op elkaar door het volgen van een leertraject.

S
Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
Dit element staat voor de betrokkenheid die je als scout hebt met de maatschappij, voor de onderlinge verbondenheid die scouts over de gehele wereld met elkaar voelen en voor het internationale aspect binnen Scouting.

C
Code en traditie zijn onze basis, de wet & belofte onze waarde.
Dit element staat voor de normen en waarden (de ‘spelregels’), de ceremoniën en het fundament van Scouting.

O
Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
Dit element staat voor het buitenleven, waarbij de natuur niet alleen wordt gezien als omgeving waarin het spel van Scouting gespeeld wordt, maar ook als opvoedende waarde.

U
Uitdaging zoeken we in alles om ons zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
Dit element staat voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts. Naast een plezierige vrijetijdsbesteding, biedt de scouting mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

T
Teamgevoel haalt het beste uit onszelf. Daarom zijn we trots op elkaar.
Dit element staat voor het werken in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.

S
Spel en creativiteit helpt ons de verschillende talenten van scouts te benutten.
Dit element staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).

Onze geschiedenis

De groep is vernoemd naar de Heilige Angela (overleden rond 1540). Angela de Merici gaf godsdienstles aan de kinderen van haar dorp. Nadat ze verhuisd was naar Brescia nam ze steeds meer kinderen onder haar hoede. Enkele gelijkgezinde vrouwen sloten zich bij haar aan. Samen gingen ze steeds meer kinderen verzorgen en les geven, vooral aan kleine meisjes. Toen kwam Angela op de gedachte naast catechese, ook koken, naaien, wassen en ziekenverzorging te gaan onderwijzen. Haar werk groeide uit, ze stichtte scholen en uiteindelijk een kloostergemeenschap: de orde van de Ursulinen, genoemd naar de H. Ursula. De leden werkten in de wereld en woonden aanvankelijk gewoon thuis. Later ontstonden er gemeenschapshuizen, maar de zusters waren niet gebonden aan geloftes. Op dit ogenblik is deze orde de grootste en beroemdste vrouwenorde voor opvoeding en studie. Ze telde in 1980 ruim 10.000 leden, verspreid over de hele wereld. Angela was de eerste abdis. Ze wordt afgebeeld als abdis met kruis, rozenkrans en een open boek waarop ze wijst; ook met een ladder, want de legende zegt dat zij in een visioen een ladder zag die hemel en aarde verbond. Jonge vrouwen daalden die ladder af of beklommen haar. Dit visioen was de aanleiding voor haar om haar orde te stichten. In de dom in Brescia zijn fresco’s te zien met scènes uit haar leven.

Cookies op de website van Scouting Angela.
Scouting Angela gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken. Meer uitleg.

X