Scouts

IMAG0536Scouts zijn jongens en meisjes tussen de 11 en 15 samen met hun leiding activiteiten kiezen om samen te ondernemen. Als je houdt van afwisseling, graag samen met anderen iets onderneemt en het prachtig vindt om dit buiten te doen dan moet je vooral verder lezen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van zwerf-, speur- en fietstochten, leren omgaan met kaart en kompas, werken met hout en touw (pionieren), zelf stokbrood bakken op het zelfgemaakte kampvuur, hutten bouwen, spelen in het bos, zelf dasringen maken etc.

Er zijn twee scouts groepen, op de woensdag en op de vrijdag. Scouts draaien hun opkomst van 19.00 tot 21.00 uur.

Om herkenbaar te zijn dragen de leden van Scouting Angela een scouting uniform. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen kleur uniform. De scouts hebben een beige uniform.Tijdens de opkomsten worden leuke, afwisselde, uitdagende en gezellige activiteiten gedaan.

In het voorjaar zijn er regionale- en district wedstrijden voor de scouts waar je je voor kunt opgeven. Tijdens deze twee leuke active dagen worden er tal van activiteiten gedaan die de scouts zelfstandig moeten uitvoeren.De tenten moeten opgezet worden, er zullen grote hike’s gelopen worden, zelf koken op (hout)vuur, spelopdrachten e.d.

De kampen en weekeinden zijn voor de scouts een grote belevenis.

Het zomerkamp

De scouts gaan elk jaar op kamp tegen het einde van het seizoen De leiding zoekt een geschikte plaats om een week te verblijven, van zaterdag tot zaterdag. Om de scouts alvast voor te bereiden op het kamp gaan we al eerder in het jaar een paar keer een weekend kamperen. We zoeken een geschikte plek om te kamperen, vaak op korte afstand van het clubhuis, of blijven in ons eigen gebouw.