Scouting Angela

Je eigen uitdagingen creëren

De roverscouts (stam) is een speltak binnen Scouting Nederland voor jongeren met een leeftijd van 18 tot 21 jaar. De speltak heeft geen leiding of begeleiding, het maken van een programma is geheel aan de leden zelf voorbehouden.

Leden van de roverscouts vormen samen een Stam. De stam kan nog wel een stamadviseur hebben, die dan vooral bedoeld is om gevraagd en ongevraagd advies te geven. Programma’s zijn heel divers, en kunnen variëren van kamperen en een dropping tot sport en spel, het maken van een eigen film of het houden van een kroegentocht.

De rest van de Roverscouts werd en wordt ook wel Pivo’s genoemd. Het woord is een samentrekking van pionier(ster) – voortrekker. De speltak werd ook wel Jongerentak genoemd.

Uniform

Om herkenbaar te zijn dragen de leden van Scouting Angela een Scouting uniform. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen kleur uniform. De roverscouts dragen een brique (rood) blouse. Daarnaast is het dragen van het Scouting Angela logo, het Scouting Angela naambandje, het installatieteken en het speltakteken verplicht. Formeel is het uniform verplicht, maar hij wordt tijdens de opkomsten veelal niet gedragen. Tijdens officiële gelegenheden en de Angeladag is de blouse wel een verplicht item.

Op onderstaande afbeelding ziet u waar de insignes geplaats moeten worden:

1
Speltakteken
2
Installatieteken Scouting Nederland
3
Badge ‘Scouting Angela’
4
Naambandje ‘Scouting Angela’
5
Naambandjes
6
Vaardigheidsinsignes en herinneringsbadges

Het kamp

Vaak zijn de leden van de roverscouts op kamp met de speltak waar zij leiding aan geven. Daarom is er vrijwel nooit een roverscouts kamp.

Opkomsttijden:
Zaterdag – 19:00-21:00

 Leeftijd:
18-21 jaar

 Contact:
roverscouts@scouting-angela.nl

Ga jij de uitdaging aan?

Meld je aan voor een kijkopkomst of meld je direct aan als lid!

Cookies op de website van Scouting Angela.
Scouting Angela gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken. Meer uitleg.

X