Scouting Angela

Je eigen opkomst!

De Explorers worden bij Scouting Angela ‘RSA 690’ genoemd. De RSA staat voor Rowan en Sherpa afdeling. Rowans en Sherpa’s zijn jongens en meiden tussen 15 en 18 jaar die samen hun eigen speltak vormen op woensdag van 19.00 uur tot 21.00 uur. Na de scouts komen de leden bij de RSA.

In deze drie jaar leren ze met hun groep om zelf opkomsten te organiseren en uitvoeren, activiteiten te organiseren, zijn ze met elkaar op een, zelf uitgedacht en voorbereid kamp geweest en hebben voornamelijk heel veel lol en plezier gehad.

‘De RSA is een speltak waarbij gestreefd wordt naar een groeiende zelfstandigheid.’

volgens de folders van Scouting Nederland. In de praktijk komt dit neer op het vormen van een zelfbestuur, een voorzitter, secretaris en penningmeester die samen met de begeleiding de speltak draaiend houden. Deze groep heeft geen leiding meer, zoals de jongere speltakken wel hebben, maar draaien met begeleiding. De begeleiding stimuleert en motiveert de leden van de RSA en geeft ze een duwtje in de goede richting.

Wat er op woensdag avond gebeurt is natuurlijk erg afhankelijk van de interesses van de groep. Voorbeelden? Een eigen boot bouwen, bowlen, gourmetten, een eigen strip maken! Als je wilt weten wat ze nog meer doen ben je van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.

Uniform

Om herkenbaar te zijn dragen de leden van Scouting Angela een Scouting uniform. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen kleur uniform. De explorers dragen een brique (rood) blouse. Daarnaast is het dragen van het Scouting Angela logo, het Scouting Angela naambandje, het installatieteken en het speltakteken verplicht.

Op onderstaande afbeelding ziet u waar de insignes geplaats moeten worden:

1
Speltakteken
2
Installatieteken Scouting Nederland
3
Badge ‘Scouting Angela’
4
Naambandje ‘Scouting Angela’
5
Naambandjes
6
Vaardigheidsinsignes en herinneringsbadges

Het kamp

Net als de andere speltakken gaat ook de RSA één keer per jaar op kamp . Meestal een week aan het begin van de zomervakantie. De locatie en activiteiten welke gekozen worden, hangen geheel af van het enthousiasme, interesses en inzet van de leden. Het hoofddoel is natuurlijk er een leuk en gezellig kamp van te maken voor allemaal.

Opkomsttijden:
Woensdag – 19:00-21:00

 Leeftijd:
15-18 jaar

 Contact:
explorers@scouting-angela.nl

Ga jij de uitdaging aan?

Meld je aan voor een kijkopkomst of meld je direct aan als lid!

Cookies op de website van Scouting Angela.
Scouting Angela gebruikt functionele en analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken. Meer uitleg.

X